Arctic Blue Gin

Vehkeet.com vakuuttui suomalaisesta markkinoinnista Arctic Blue Ginin kohdalla. Vehkeet.com päätti että tässä on erinomainen kohde vientiin, aluksi Japanin markkinoille. Arctic Blue Gin on voittanut The spirit of the year 2018 palkinnon. Kysymyksessä on erittäin tiukan laatuprosessin läpäissyt tuote joka kantaa maailman parhaan Ginin titteliä.

THE SPIRIT OF THE YEAR 2018

Tuote on tullut vehkeet.com:lle näkyväksi ns. viidakkorumpujen ja television kautta. Internetsivusto huokui Zeniläistä henkeä korostaen tuotteen täydelliseksi hiottuja yksityiskohtia. Vehkeet.com otti yhteyttä Arctic Blue Giniin, joka innokkaasti toimitti vehkeille näytepullot Japanin markkinointi varten.

Gin valmistuksessa on perinteisesti käytetty katajanmarjaa ja tällä tisleellä on todettu olevan suotuisia terveysvaikutuksia. Arctic Blue Gin profiloituu Ginissä olevan mustikkaisen vivahteensa ansiosta ja mustikan sisältämä pektiini yhdessä tonic veden ja jääpalan kanssa saa aikaan hienon efektin. Juoma muuttuu kirkkaasta valkoiseksi. Ginin nauttiminen on syytä suoritaa kuitenkin erittäin vastuullisesti sillä positiiviset vaikutukset saadaan ainoastaan erittäin kurinalaisella ja tietoisella nauttimisella.

Gin tarkoittaa Japanin kielellä Ying ja Yangin Yingiä eli positiivista periaatetta. Japanissa kaikessa sosiaalisessa kanssakäymisessä noudatetaan loogista positivismia eli dualismin Ying periaatetta. Kyotossa kävellessäni tuli vastaani kylttejä esim. Gin vasemmalla, No Gin oikealla.

Japanin alkoholimarkkinoille tuleminen ei ole helppoa. Vaikka vehkeet.com onkin matkustanut yli 50 eri maassa, ei missään ole ollut niin valtavia laadukkaiden alkoholijuomien markkinoita. Tämä oli hyvin yllättävä ulottuvuus Saivokansan keskuudessa. Japanilaiset viskin, oluen ja viinin perinteet ovat pitkät ja Zeniläiseen täydellisyyteen pyrkiessään tuotteet ovat aivan maailman parasta huippuluokkaa. Lisäksi japanilaisten fragmentoitunut kulttuurillinen kiinnostus tarkoittaa sitä, että Japanilaisten kollektiiviseen tietoisuuteen pääseminen on erittäin vaikeaa. Markkina-alue on kuitenkin 120 miljoonan laajuinen, joten jos puoli promille asukkaista eli 60 tuhatta saadaan ostamaan 0,5 litran Arctic Blue Gin pullo on myynti tavoitteeseen päästy lähes kolminkertaisesti. Jos tuon suhteuttaa, vaikka Helsingin asukaslukuun tarkoitetaan sille markkinointia, joka saisi 25 Helsinkiläistä ostamaan Ginipullon ja Muonioon pitäisi mennä samalla suhteella 1,25 pulloa? Eli Japanin markkinat ovat niin valtavat että onnistunut markkinointi muutamille sektoreille voi nopeasti avata portin suureenkin yhteistyöhön.

Ja samalla kun markkinoimme Giniä, markkinoimme suomalaisuutta ja Arktisten alueiden erityispiirteitä, joiden avulla tulemme tai emme tule osaksi Japanilaista GIN konseptia eli positiivisuuden ja yhteistyön periaatetta.

”あなたが何をしても、鞭打ちをしないでください。”
Anata ga nani o shite mo, muchiuchi o shinaide kudasai.
What ever you do don’t whople”
”Mitä ikinä teetkään älä hosu.”

on yksi Japanilaisuuden kontekstin periaatteita ja Japanilaista kontekstia on noudatettava mikäli pyrkimyksenä on GIN. On ymmärrettävä että juuri tämä hetki on GIN ja siinä on kaikki olennainen. On pystyttävä olemaan läsnä tässä hetkessä kurinalaisesti. Suomenkielinen sana kurinalaisuus tuottaa ehkä hiukan negatiivis sävytteisen assosiaation. Kurinalaisuus käännettynä englannin kielelle on Dicipline ja japaniksi KIRITSU 規律 joka ei ole kuitenkaan jotain mikä on epämieluisaa. Se tarkoittaa että intohimon ja kurinalaisuuden välissä on tila nimeltä GIN. Se on tietoista matkan tekoa hyvää kohtia silti ymmärtäen olennaisen. Zen että juuri tämä hetki on GIN.

Vehkeet.comilla on ollut maailman paras Zenzei eli opettaja GININ suhteen. Tietoisessa tilassa, intohimon ja kurinalaisuuden välimaastossa seisoo Gin-Zei jalat tukevasti maassa ja katse auringossa.  Enjoy, Nauti, O tanoshimi kudasai.