AKKA O-Akanko

Super Marion luvattuun maahan saavuttuani huomasin hämmästyttävän asian. Karttaa tutkaillessani huomasin että Hokkaidon saarelta löytyy kansallispuisto nimeltä Akan National Park ja se on Japanin ensimmäisiä kansallispuistoja. Koska Vehkeet.comin henkisenä sponsorina toimii kulinarismin ja lappilaisen positiivisuuden kehtona toimiva AK-KA.fi oli minun otettava selvää tuosta paikasta.

Hokkaido on kuin Japanin lappi ja mitä lähemäksi Akkaa saavuin sitä kotoisamaksi olo muuttui.  Aivan kuin olisin saapumassa Lappiin.

Akan Mashu

Matkalla oli tuntureiden näköisiä vuorenhuippuja, lunta ja sika-peuroja (sika-deer) jotka muistuttivat poroista. Ja kun lopulta näin yhden kolmesta Akan järvellä sijaitsevasta vuoresta oli symboolin ja todellisuuden yhdennäköisyys hämmästyttävä.

All-focus clear! O Akka it is!

Akanko Onsen on vulgaanisessa maaperässä makaava pieni kylpyläkylä jonka väkiluku on ihanteellinen 6400 ja elämän rytmi seuraa luonnon kiertokulkua, joka puolestaan määrittelee myös turisti sesongit. Vehkeet.comin vierailu sijoittui toukokuun puoliväliin eli off-seasoniin.

Akan  järven ympärillä on vuoren huippuja joista merkittävimpiä ovat, kilpitulivuori O-AKAN  ja aktiivinen kerrostuli tulivuori ME-AKAN, jotka sijaitsevat Akan järven vastakkaisilla puolilla. Vehkeet.com yritti valloittaa O-AKAN tulivuoren, jota paikalliset pitävät vastarannalla sijaitsevan ja korkeammalle kohoavan (Female) ME-AKAN miespuolisena vastaparina.

Koko päivän kestänyt huiputusyritys jäi kuitenkin kesken kun nuoskainen lumiraja tuli viiden tunnin kiipeämisen jälkeen vastaan ja teki matkan jatkamisen vehkeet.com in käytettävissä olevilla työkaluilla mahdottomaksi. Näin ollen (Female) ME-Akan, taustalla olevan pienemmän vuorijonon ja kraaterijärven ihailuun oli tyydyttävä taigan eli havupuiden lempeästä suojasta.

Beginning of O akka summit attempt
West AKKA
Alueella kilttejä karhuja
Karhunpesä?
Lunta reitillä
Liian paljon lunta reitillä
These shoes- Not tools for this situation 🙂
Instrument and intuition is pointing to same direction –> home

Maisemaa Akan puurajan alapuolelta

Taustalla Akan Pallas
Pakurikääpää
Takaisinkin oli pitkä matka

 

Turvallisesti takaisin Akan rannalla
Sisu can grow out of grey stone
Time for Snack

AKANko-Onsenissa on myös Japanin parhaat mahdollisuudet tutustua Ainu kulttuuriin.  [ Kerro ainuista tässä]

Silence is Green! [Marimo]

(FISH, food, animals)